Je hebt vast weleens een politieagent een plek zien afzetten met afzetlint. En niet alleen de politie maakt gebruik van afzetlint. Ook op evenementen of andere gebieden om een gebied te markeren wordt afzetlint gebruikt. Tegenwoordig bestaat er ook afzetlint met bedrukking. Dan kan je alle woorden die je wilt printen op het afzetlint.

Soorten afzetlint

Afzetlint kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Afzetlint wordt daarom ook wel waarschuwingslint of markeringslint genoemd. Hulpdiensten maken gebruik van het lint om andere mensen te waarschuwen voor gevaar. Als er een ramp is gebeurd, is een lint het beste middel om duidelijk te maken dat je een bepaald gebied niet in mag.

Tijdens evenementen wordt het rood-witte afzetlint toegepast tijdens evenementen. Je kunt met het lint makkelijk een parkeerterrein uitzetten. Het uitzetten van een parcours voor een sportevenement kan ook met een afzetlint. En een andere manier voor afzetlint is als er veel bezoekers naar een evenement komen en je alle mensen in een goede baan wilt leiden.

Rood-wit afzetlint wordt het meeste gebruikt. Je kunt het op een recreatieve manier gebruiken, maar ook voor algemene veiligheid. Zo zie je dat de hulpdiensten het ook gebruiken. Het lint is bedoeld om mensen op een afstand te houden. Zo kunnen hulpverleners een veilige werksituatie creƫren. Daarnaast bestaat er ook geel-zwart afzetlint, dat betekent bijzonder gevaar. Als dat lint er hangt, betekent het dat het gebied afgesloten is voor iedereen. Er kunnen sporen zijn die niet mogen worden uitgewist of lawine- of instortingsgevaar. Alleen hulpverleners mogen dan dit gebied betreden.

Mogelijkheden van het bedrukken van afzetlint

Er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om het bedrukken van het afzetlint wat je wilt gebruiken. Het is belangrijk om als eerste het juiste formaat te bepalen. De dikte van het afzetlint, de breedte en hoeveel meters je nodig hebt. Alles speelt een belangrijke rol. Allereerst de foliedikte waar verschillende keuzes in te maken zijn. De budget optie is 35 my, vervolgens is de medium optie 50 my en als allerlaatste is de premium versie 80 my. Je kunt dus kiezen wat het beste bij jouw wensen past. Vervolgens is de breedte aan de beurt. De breedte van een afzetlint is standaard 75 millimeter maar je kunt ook kiezen voor 50 millimeter. De lengte van de rol kan 100 meter, 250 meter of 500 meter zijn, afhankelijk van hoeveel meters je gaat afzetten. Je kunt zelf kiezen hoeveel rollen je nodig denkt te hebben. 

Het rood-witte lint wordt het meest gekozen, maar je kunt ook meerdere kleuren bestellen en zelfs helemaal full colour!

Eigenschappen afzetlint

Welke eigenschappen zitten er in het afzetlint? Dat is iets om over na te denken voordat je het lint aanschaft. Welke materialen zijn er gebruikt en hoelang gaat het lint mee? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een variant wat biologisch afbreekbaar is. Als je gaat bestellen zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Ook moet je de eisen controleren die het bedrijf stelt aan de grafische bestanden en vormgeving. Die eisen staan vaak vermeld op de website.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment