Kaarsen brengen sfeer op welke plek dan ook. Het is altijd een leuk idee om een kaars ergens neer te zetten. Zeker als je in de horeca werkt en daarmee op verschillende evenementen werkt of op een tafel in een hotel of restaurant. Kaarsen voor horeca zijn altijd een goede keuze. Ben je specifiek op zoek naar kaarsen van een groothandel? Zoek dan specifiek naar ‘kaarsen kopen groothandel’.

Welke soorten kaarsen zijn er?

Als je een kaars uitzoekt, versterk je de sfeer van je horecagelegenheid en kun je de sfeer bepalen. Er zijn talloze verschillende horecakaarsen waarbij er verschillende kenmerken zijn met voor- en nadelen. Als je een echte kaars gebruikt met een authentieke en warme vlam, bepaalt dat de sfeer in de ruimte. Het bekende diner bij kaarslicht heeft niet voor niets een sfeer van intimiteit en romantiek. Het lijkt een klein detail, maar de kaarsen vullen de ruimte met hun sfeer. Er zijn verschillende kaarsen met verschillende functies in het bepalen van de sfeer. Er is dus een keuze, maar welke keuze heb je precies? Hier volgt informatie over verschillende kaarsen en op welke manier je de kaarsen kunt inzetten.

Waskaarsen

Er zijn allereerst verschillende soorten kaarsen die gemaakt zijn van was en daarom is er ook een duidelijk onderscheid in te maken. De meest gebruikte kaars van was is de kaars van paraffine. Het is een bijproduct van aardolie en het smeltpunt is hoog waardoor de kaarsen vaak steviger zijn. Dit soort was, wordt vaak gebruikt voor lange kaarsen in kerken of in kandelaars omdat het een stevig soort was is. Een ander soort waskaarsen zijn de sojakaarsen. De uitstoot van deze kaarsen is schoner dan de paraffinekaarsen. De kaarsen gaan langer mee en de was smelt op een lagere temperatuur. Vervolgens zijn er ook kaarsen gemaakt van palm was. Palm is duurzamer omdat het op een biologische manier afbreekbaar is. Het wordt gemaakt van de vetzuren van palmolie. Bijenwas kaarsen zijn een andere categorie. Deze stof is natuurlijk en helpt de lucht te reinigen van stoffen waardoor mensen astma klachten of allergieën hebben. Ze branden lang en schoon. Een andere was die wat minder bekend is zijn de Bayberry kaarsen. Bayberry is een plantaardige en milieuvriendelijke was en het wordt gecombineerd met bijenwas om zo tot een stevige kaars te komen. De geur is verfrissend en natuurlijk. Als allerlaatste optie zijn er ook de vloeibare was kaarsen. Deze kaars wordt gemaakt van vloeibare oliën. Het zijn gezonde kaarsen omdat ze geen rook en roek hebben en zijn daarom een schoner alternatief.

Traditionele kaarsen

Naast de waskaarsen zijn er ook nog traditionele kaarsen te vinden voor in de horeca. Verjaardagskaarsen zijn een leuke verrassing voor de gasten en zijn in verschillende vormen te vinden. Waxinelichtjes zijn natuurlijk ook altijd goed. Ze zijn goedkoop om te kopen en geven een sfeervol effect. Omdat ze goedkoop zijn kan je er gemakkelijk meerdere halen maar het lichtje brandt niet de hele avond. Je kunt ook denken aan een taper kaars, dat is een lange en slanke kaars die een elegante uitstraling geeft.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment