Innovatie, waar begin je mee?

Help me with
-
Gratis

Vraag aan een paar technische mensen hoe innovatie voor een bedrijf er uit moet zien en de kans is heel groot dat ze je iets vertellen over computers, robots, de Cloud en andere technologische ontwikkelingen. Maar innovatie is veel breder dan dat. Veel organisaties realiseren zich dat niet en laten daarmee veel kansen liggen. 

De wereld verandert in een razend tempo, de organisaties die willen blijven bestaan doen er alles aan om bij te blijven. Niemand wil V&D achter na gaan, nietwaar.  Oude vormen van dienstverlening of bestaande producten sluiten niet meer aan op de wensen en eisen van de klanten van vandaag. Die noodzaak tot innovatie wordt door velen gevoeld, maar hoe zet je dat nu om in daden?

Innovatie, waar begin je? Waar start je met vernieuwen? Met kostenbesparingen? Of met digitalisering van de bestaande diensten en producten? Of wellicht een heel nieuw programma? Of juist allemaal tegelijkertijd? Een overweldigend vooruitzicht en daardoor vaak ook verlammend.

Echter, innovatie kan verrassend dichtbij zitten. Met een model voor het opzetten van nieuwe business, dat wij al enige jaren met succes gebruiken, kun je ook prima kijken naar de mogelijkheden voor Innovatie. Kom naar deze workshop en ontdek hoe jij kunt innoveren binnen jouw bedrijf!


Programma

Ontvangst

De deelnemers worden ontvangen door de netwerkcoördinator en welkom geheten op het netwerkplein.

Programma

Hans van Diest kijkt samen met jou naar een aantal zaken om tot een goed innovatieplan te komen. Zo ga je bijvoorbeeld kritisch kijken naar wie je klanten zijn en op welke manier ben je met deze klanten in contact, wat zijn je belangrijkste producten en diensten en hoe lever je deze af, wat zijn je waardevolle ‘middelen’ zoals opgebouwde kennis en hoe werk je met derden en toeleveranciers en, last but not least, je kosten en opbrengsten van je zakelijke activiteiten

Afsluiting

Je gaat naar huis met je resultaten op een A4-tje, zodat je in één oogopslag de kansen voor innovatie ziet. Na deze workshop is er natuurlijk de gelDegenheid na te praten tijdens een gezellige nazit.