verhuisbedrijven

Hoe plan ik mijn verhuizing?

Een goed georganiseerde verhuizing is het geheim voor een goedlopende stressloze verhuizing. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Gebruik onderstaande stappenplan om jouw verhuizing zo gepland mogelijk te voltooien.

Stap 1: Begin zo snel mogelijk

Zodra je weet dat je gaat verhuizen, is het belangrijk dat je gelijk aan de slag gaat! Het is niet verkeerd om ver voor de verhuisdatum te beginnen met het plannen van je verhuizing. In deze stap kan je dus al beginnen met het maken van een planning, een checklist, lijstjes, het inpakken en het zoeken van een verhuisbedrijf

 • Checklist maken: Om te beginnen kan je starten met een checklist. Start met het bellen van instanties waar je adreswijzigingen moet doorgeven. Denk aan je huisarts, school van je kinderen, netwerkprovider, je dokter, en banken en abonnementen. 
 • Inpakken: Je kan alvast spullen die in je zolder staan inpakken. Je zolder staat toch al vol met spullen voor de opslag. Bepaal alvast of je spullen wilt Doneren of juist wil meenemen. 
 • Zoek een verhuisbedrijf: Wij raden je zeer aan om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo gaat je verhuizing namelijk veel soepeler en minder stressvol. Schakel daarom zo snel mogelijk een verhuisbedrijf in. En ruim op tijd, want verhuisbedrijven zitten vaak aardig volgepland.

Stap 2: 1 maand voor de verhuizing

Verhuis je al over een maand? Pak gauw je checklist erbij, want nu begint het echte werk! Heb je nog geen instanties gebeld? Dan is nu het juiste moment om dat te doen. Pak alvast dozen in van spullen die je niet zo vaak gebruikt, zodat je die later ook weer niet uit de dozen moet halen.

Stap 3: Een halve maand voor de verhuizing

De verhuizing nadert steeds dichterbij. Het is nu belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende punten.

 • Grofvuil regelen: Als je veel hebt om weg te gooien is het nodig om het grofvuil te bellen. Je spullen zullen dan opgehaald worden. Het is het beste om dit voor de verhuizing voltooid te hebben, zodat je je woning netjes achterlaat. 
 • Inpakken, inpakken en nog eens inpakken!: Tijdens het gehele proces moet je steeds de laatste spullen inpakken. Lees kritisch alle lijstjes door, en zorg ervoor dat alles gesorteerd is ingepakt. Vergeet de dozen niet te labelen! Zorg er wel voor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt, en niet diep in dozen hebt ingepakt. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, tandenborstels, kleren etc. 

Stap 4: Een dag voor de verhuizing

Het is een dag voor de verhuizing! De grote dag is al bijna aangebroken! Hier heb je een lijstje van de laatste dingen die geregeld moeten worden.

 • Zet de dozen klaar
 • Haal alle planken uit de kast
 • Demonteer meubels die niet door je deur passen. 
 • Ontdooi de koelkast
 • Haal alles uit het stopcontact, maar vergeet je telefoon niet op te laden!
 • Breng je kinderen en huisdieren naar de opvang
 • Zorg voor een goede nachtrust, zodat je fit kan verhuizen!
 • Bereid eten voor

Stap 5: De verhuizing dag! 

Is alles netjes ingepakt? En ben je niets vergeten? Zet wat koffie of thee klaar voor de verhuizers, want het inladen van de bus kan beginnen! Als het busje is gevuld loop je woning nog een keer na, om te kijken of je niks bent vergeten. Doe alle lichten uit, ramen en deuren dicht. En controleer of je alle sleutels in handen hebt! Nu kan je gerust naar je nieuwe woning vertrekken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment