Verschillende soorten tackers

Een tacker kun je in allerlei verschillende situaties gebruiken. Bij projecten waar je met verschillende materialen werk, zoals textiel of plastic, om aan hout vast te maken, heb je een tacker nodig.  Voor een tacker is niets te moeilijk. Het probleem is echter: welke tacker moet je gebruiken voor welk materiaal? In deze blog lees je meer over tackers en waar ze voor bedoeld zijn! Globaal gezien gaan we uit van vier soorten tackers: handtackers, elektrische tackers, pneumatische tackers en hamertackers. Lees hieronder wat ze doen en waar ze voor bedoeld zijn.

Welke tacker moet ik gebruiken?

Handtackers zijn de meest voorkomende tackers. Ze zijn vooral bekend als nietpistolen en zijn puur en alleen met de hand aangedreven om kracht te zetten en de tacker te laten ‘afgaan’. Dit soort tackers worden gebruikt door professionele bouwlieden, maar ook door doe-het-zelvers en hobbyisten! Ze zijn erg gemakkelijk mee te nemen, en kosten niet te veel moeite tijdens het gebruik.

Elektrische tackers zijn snel en nauwkeurig en weten altijd de juiste plek te vinden. Ze zijn uitermate handig in hoeken en wanneer het moeilijk is om kracht te zetten. Deze tackers zijn op accu en dus is het werken op plaatsen zonder stroom geen enkel probleem.

De meest krachtig tacker is een lichtgewicht pneumatische tacker. Ze zijn geschikt voor professioneel werk en specifieke projecten, zoals bevestigen van sierlijsten of lambrisering. Dankzij de compressor is er sprake van bijna onbeperkt vermogen, waardoor je heel precies en erg snel kunt werken.

Als laatste heb je nog hamertackers. Als je werkt met grote oppervlakken werkt en je niet zo heel nauwkeurig en precies hoeft te werken, is een hamertacker echt ontzettend handig. Bij dit soort werk moet je denken aan bouwmaterialen als dakleer en windbescherming. 

Tackers genoeg om uit te kiezen

Naast deze vier soorten tackers, zijn er nog andere, minder gangbare tackers te vinden. De vier hierboven genoemde tackers zijn echter gebruiksvriendelijk en handig in gebruik. Voor ieder karweitje is er een tacker die je kunt gebruiken. Zoals hierboven benoemd, werk je veel makkelijker met spijkerpistolen dan met de oude en vertrouwde hamer. Geen scheve spijkers die halverwege het hout krom slaan, maar kaarsrechte ingespijkerde nagels die in één keer door het hout gedrukt worden! Met een spijkerpistool met accu heb je altijd een extra batterij en kun je ten alle tijden door met vastspijkeren.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment